Hoewel er veel trends komen en gaan, lijkt de trend van the five minute journal een blijvertje te zijn. Er zijn namelijk vele redenen waarom mensen hebben besloten om van dit product gebruik te maken via websites als 24papershop.com. Welke redenen zijn dit dan precies? In deze blog kom je precies achter de motivaties om deze journal in het dagelijkse leven te gebruiken.

Met the five minute journal heb je een dagelijks ritueel

In de eerste plaats maakt men gebruik van een the five minute journal om een dagelijks ritueel te creëren. Het is namelijk belangrijk om een ritme te hebben als mens. Hier wordt je nou eenmaal gelukkiger van. Echter komt het steeds minder vaak voor dat iemand een echt vast ritme heeft. Met een journal van five minutes heb je echter een makkelijke methode gevonden om dit toch voor elkaar te krijgen. Daardoor ben je zeker goed bezig.

Het kost weinig tijd

De tweede reden waarom mensen gebruik maken van een the five minute journal, heeft met tijd te maken. Mensen hebben namelijk steeds minder tijd. Ook buiten kantoor om ben je bijvoorbeeld mails aan het lezen voor je werk. Daarom wil je een productieve manier hebben om je gedachten op te schrijven. Deze journal is hiervoor de ideale oplossing. Je bent immers maar vijf minuten per dag kwijt hieraan. Daardoor ga je efficiënt met je tijd om.

Mentaal is dit zeker gezond

Een andere reden waarom er veel gebruik wordt gemaakt van een the five minute journal, is om mentaal gezond te blijven. Er komt steeds meer besef hoe belangrijk het is om mentaal gezond te blijven. Een van de manieren om dit voor elkaar te krijgen is door je gedachten en frustratie op te schrijven. Zo stop je dit namelijk niet meer in een hoekje in je hoofd weg. Op deze manier kom je van deze dingen af, waardoor je mentale gezondheid zeker verbetert. Dit is zeker een reden om voor dit type journal te kiezen.

The five minute journal is perfect voor reminders

Tevens kiest men voor een the five minute journal vanwege het feit dat het perfect is om reminders te stellen. In deze journal kun je simpelweg je belangrijkste notities opschrijven. Deze kun je later in de dag bekijken. Daardoor vergeet je bijvoorbeeld een afspraak minder snel. Zo ga je beter om met hoe je dingen inplant en stel je nooit meer mensen op dit vlak teleur.

Je leert op jezelf reflecteren

Tot slot is een veelgenoemde reden voor het gebruik van een the five minute journal dat je op jezelf kunt reflecteren. Veel mensen hebben namelijk moeite om diep van binnen over zichzelf na te denken. Daardoor is het lastig om te groeien. Deze diepe gedachten kun je echter wel in een journal opschrijven. Daardoor kun je een stap verder weg nemen en meer over jezelf te weten komen. Hierdoor groei je als persoon dus zeker. Onderschat deze reden daarom ook zeker niet.